BOKA ONLINE Tegnérgatan 37

08-34 21 22

Ont i Höften Övningar


Här hittar du några övningar som du kan göra själv. Observera att det är ytterst viktigt att du inte göra övningarna om du inte vet exakt vad dina höftproblem beror på. Detta för att undvika eventuell felträning.

Ont i Höften övning – Slemsäcksinflammation i höften

Denna skada är vanlig bland cyklister och löpare och har följande symptom:

Det du kan göra är att kyla området vilket hjälper under kortare tid. Vila eller byt träningsmetod ett tag till en träningsmetod som inte framkallar smärta. Behandla området med inflammationshämmande gel. 3 ggr/dag under 7 till 14 dagar.

Ont i Höften övning vid överbelastning av höftpartiet

Symptomen på denna typ av höftproblem är smärta i ljumsk- och höftpartiet. Smärtan har med största sannolikhet kommit smygande. Detta är tecken på att det kan vara en överbelastning du drabbats av. Du känner en viss smärta under uppvärmning, sen minskad smärta efter uppvärmning och under själva aktiviteten. Du känner ofta stelhet och värre smärta i slutet av aktiviteten.

Det är viktigt att du inte fortsätter att  träna lika hårt och under samma förhållanden trots smärtan då detta kan göra att en lättare överbelastning snart övergår till inflammation eller muskelbristningar. Rekommendationen är att du vilar en period. Efter denna viloperiod börja med att styrketräna mag- och ryggmusklerna kontinuerligt. Återgå sen till träning gradvis och försiktigt.

Har du frågor eller funderingar kring hur du bäst behandlar din ont i höften? Ring oss idag för kostnadsfri rådgivning på 08-34 21 22